Areál společnosti TOPWET - Vítková, Kristýna (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Jedná se o samostatně stojící administrativní budovu s halami v průmyslové zóně. Stavba se nachází v obci Ostrovačice. Administrativní budova má dvě nadzemní podlaží a je nepodsklepená. V přízemí se nachází vstupní hala s recepcí, 3 kanceláře, kuchyně s jídelnou, archív, sociální zázemí a technické zázemí. V druhém nadzemním podlaží je jedna kancelář zaměstnanců, kancelář jednatele, kancelář obchodníků, zasedací místnost, školící místnost, kuchyňka a sociální zázemí. Po dvouramenném schodišti ze vstupní haly je možné vystoupat až na střechu. Objekt je zastřešen jednoplášťovou plochou střechou. Jedná se o extensivní zelenou střechu. Objekt je založen na základových pásech z prostého betonu a je vyzděn ze stavebního systému POROTHERM s kontaktním zateplovacím systémem firmy ISOVER. K administrativní budově náleží výrobní a skladová hala. Ve výrobní hale se nachází zádveří, šatny jak pro muže, tak i pro ženy se sprchami, oddělené toalety, kuchyně s jídelnou a strojovna vzduchotechniky. Celková zastavěná plocha je 1926,6 m2.

This is a detached office building with halls located in an industrial zone. The building is situated in Ostrovačice. The office building has two floors without cellar. There are an entrance hall with reception, three office rooms, kitchen with dining room, archives, restrooms and technical background on the first floor. There are one office room, office of managing director, office of traders, boardroom, training room, kitchen and restrooms on the second floor. From the entrance hall you can climb from double staircase to the roof. The building is covered by single-layer flat roof. This is extensive green roof. The building is based on the footings of plain concrete and is built from the building system POROTHERM with contact insulation system from company ISOVER. The office building has a production and storage hall. There are an entrance hall, dressing room for men and other also for women with shower, separate toilets, kitchen with dining room and engine room of ventilation in production hall. Built-up area is totally 1926,6 square metres.
TOPWET company headquarters
Keywords: samostatně stojící administrativní budova s halami stavební systém POROTHERM betonové základy plochá střecha zelená střecha; detached office building with halls building system POROTHERM concrete foundations flat roof green roof