Analýza simulačních nástrojů podporujících Network Slicing v sítích 5G - Kislerová, Helena (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2022)
Hlavným cieľom tejto bakalárskej práce bolo preštudovať dostupné sieťové simulačné nástroje, ktoré podporujú segmentovanie siete v 5G sieťach, ich následná analýza a výber najvhodnejšieho z nich na základe tejto analýzy. Druhá časť práce je zameraná na vytvorenie simulačného scenára, v ktorom sú jednotlivé segmenty siete preťažené v určitých častiach dňa. Tento scenár je následne simulovaný a jeho výsledky sú vyhodnotené na konci práce.

The main goal of this bachelor thesis was to study the available network simulation tools supporting network slicing in 5G networks, their subsequent analysis and selection of the most suitable one based on this analysis. The second part of the work is focused on creating a simulation scenario in which the individual slices of the network are overloaded in some parts of the day. This scenario is then simulated and its results are evaluated at the end of the work.
Analysis of simulation tools supporting Network Slicing in 5G networks
Keywords: 5G sieť; segmentovanie siete; simulačné nástroje; URLLC; eMBB; mIoT; SliceSim; 5G network; network slicing; simulation tools; URLLC; eMBB; mIoT; SliceSim