Lávka pro pěší tvořená předpjatým pásem - Sedlářová, Lucie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Předmětem bakalářské práce je návrh pěší lávky pro přemostění koryta řeky. Hlavní náplní je statické řešení pěší lávky tvořené betonovým předpjatým pásem. Výpočet vnitřních sil byl proveden pomocí výpočtového programu Scia Engineer. Ostatní výpočty pro posouzení a návrh výztuže byly provedeny ručně dle platných norem. Bakalářská práce zanedbává fáze výstavby a reologické jevy, které by na tuto konstrukci působily.

The theme of this bachelor thesis is a design of a footbridge across the river. The thesis deals mainly with static solution of footbridge formed by a concrete stress ribbon. The calculation of internal forces was done by using calculating program Scia Engineer. The other calculations for assessment and design of reinforcement were done by hand according to valid standards. The thesis disregards stages of construction and rheological effects which would affect the construction.
Pedestrian bridge formed of a stress ribbon structure
Keywords: předpjatý pás; pěší lávka; betonová konstrukce; monolitická deska; stress ribbon; footbridge; concrete construction; monolithic board