Bezdrátově řízený zdroj světla - Martinka, Václav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2018)
Cílem této práce je navrhnout a implementovat zdroj světla bezdrátově ovládaný libovolným zařízením skrze Wi-Fi síť. Práce popisuje výběr komponent a jejich zapojení. Dále se věnuje knihovně pro Wi-Fi modul, způsobu komunikace po síti a návrhu uživatelského rozhraní. Výstupem práce je funkční prototyp umístěný na desce plošných spojů.

The aim of this work is to design and implement a lighting which can be controlled wirelessy by any user device with Wi-Fi. The bachelor thesis describes the selection of components and their connection. Also describes a library for a Wi-Fi module, a way how to communicate over the network and design a user interface. The result of this thesis is a functional prototype placed on the printed circuit board.
Light Soure with Wireless Control
Keywords: LED osvětlení; bezdrátové ovládání; řízení mikropočítačem; Wi-Fi modul ESP8266; Arduino; LED lighting; wireless control; microcomputer control; Wi-FI module ESP8266; Arduino