Krajina těžby - Frič, Miloslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění, 2019)
Krajina těžby je vizuální hra, která čerpá/vytěžuje velkoformátovou kresbu krajiny na plátně. Práce zkoumá limity závěsného obrazu pomoci videoprojekce a videokamery. Divák není limitován jasným myšlenkovým rámcem, ale vybízím jej k vizuálnímu zážitku teď a tady.

The landscape of surface mining is a visual play that expoits the land on this large format drawing. My work investigates the limits of hanged art piece through the use of video projection and camera. The spectator is not limited by a clear thought framework but urged to experience a visual experience in this very place and time.
Landscape of mining
Keywords: krajina; deformace; těžba; architektura; měřítko; nerostné suroviny; lidé; udržitelnost; životnost; globalizace; antropocén; landscape; deformation; mining; architecture; scale; minerals; people; sustainability; lifetime; globalization; anthropocene