Aplikace akustické analýzy hovoru pro systém Android - Hejda, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
V současné době se stále více rozvíjí možnosti telemedicíny díky technologickému po- kroku v oblasti smartphonů. Cílem práce bylo navrhnout architekturu a design systému umožňující akvizici, zpracování a poskytování dat z řeči pacientů trpících Parkinsono- vou nemocí a provést jeho implementaci. Návrh se zdařil, sestává z mobilní aplikace pro nahrávání hovorů, serverové aplikace pro synchronizaci a poskytnutí dat webové apli- kaci umožňující správu dat a analýzu pro lékaře. Implementace serverové části proběhla v pořádku v souladu s požadavky na bezpečnost a robustnost aplikace, stejně tak byla implementována aplikace webová. Doplněním funkcí již existující mobilní aplikace vzniklo souhrnné řešení pro analýzu tohoto onemocnění.

The telemedicine’s capabilities are rapidly expanding due to technological advances in a smarphone development. The goal of this thesis was to suggest the architecture and prepare the design providing acquisition, processing and synchronization of voice para- meters recorded by patients with Parkinson’s disease and to implement such system. The architecture was completed successfully, it consists of the mobile application able to record patient’s calls, the server application introducing an interface to store and synchronize the data and to provide them to the web application, where doctors can see the data and analyze it. Implementation of the server application was finished according to the design and to the requirements for robustness and security as well as the web application. By an extension of the existing mobile application for recording voice calls there was developed a huge system for the analysis of this disease.
Acoustic call analysis application for Android system
Keywords: Parkinsonova nemoc; architektura; design; full-stack; Angular; Spring; Hibernate; J2EE; Parkinson’s disease; design; architecture; full-stack; Spring; Angular; android Hibernate; J2EE