A co teď? - Šťastná, Kateřina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění)
Tématem bakalářské práce je dotek. Práce staví na fascinaci dotekem, analyzuje, jak různé obsahy mohou být spojeny s gestem, které symbolizuje něco velmi jemného, letmého až prchavého, ale zároveň může vyvolat velmi intenzivní a klidně dlouhotrvající odezvu. Výstupem bakalářské práce je figurální plastika, jejímž předobrazem je sama autorka ve věku deseti let. Zobrazením dívčího těla ve věku, kdy se fyzicky začíná proměňovat v tělo ženské, chci práce akcentovat dotek v jeho rozporuplnosti, možná jemně znejistit diváky a podnítit otázky cílené právě na to, co pro nás dotek znamená.

The topic of the bachelor thesis is touch. The work builds on the fascination with touch, analyzes how different contents can be associated with a gesture that symbolizes something very subtle, fleeting and even fleeting, but at the same time can elicit a very intense and calmly long-lasting response. The output of the bachelor's thesis is a figural sculpture, the prototype of which is the author herself at the age of ten. By depicting a girl's body at an age when it is physically beginning to transform into a woman's body, I ephasizis the touch in its inconsistency, perhaps subtly uncertain the audience and raise questions focused on what the touch means to us.
(Now what?)
Keywords: dotek; hmat; introspekce; ambivalence; dospívání; figura; socha; samet; touch; introspection; ambivalence; adolescence; figure; sculpture; velvet