Konstrukce a výroba výukového modelu "Inverzní kyvadlo" - Bradáč, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
V práci je popsán návrh a konstrukce výukový model inverzního kyvadla. Úkolem byla také identifikace parametrů celého systému a návrh PID regulátoru pro pohon jezdce s kyvadlem. Pro návrh a ovládání byl využíván software Matlab/Simulink. V práci je zpracován také přehled dostupných řešení tohoto výukového modelu, které nabízí trh.

In this work is described design and composed education model of inverted pendulum. Particle objects were identify parameters all system and design PID regulator for driving mechanism cart with pendulum. For design and control was used software program Matlab/Simulink. This work deals with resumption of available solutions which are offered for sale.
Design, production and testing of education model "Inverted pendulum"
Keywords: inverzní kyvadlo; MF624; Matlab/Simulink; Parametr Estimation Toolbox; Real Time Toolbox; PID regulátor; LMD 18245; inverted pendulum; MF624; Matlab/Simulink; Parametr Estimation Toolbox; Real Time Toolbox; PID regulator; LMD 18245