Psychologická analýza akciového trhu - Netušil, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá investováním do portfolia akcií pomocí metod psychologické analýzy. Struktura práce se skládá z tří základních částí, kde v první části jsou představeny teoretické podklady nutné pro porozumění akciovému trhu. Druhá a třetí část je zaměřena na praktickou aplikaci a významné burzovní události z historie. Práce tedy popisuje a analyzuje možnosti využití psychologické analýzy při samotném rozhodování o investování do vybraného portfolia cenných papírů na kapitálových trzích.

This diploma thesis is looking into investments to stocks portfolio by methods of psychologica analysis. Structure of the thesis is consisted of three parts. In the first part there are intruduced necessary theoretical prerequisities for understanding of stock market. Second and third part is focused on practical application and major stock market events from the past. Thesis thus describes and analyses the possibilities of psychological analysis usage while deciding about investments into selected portfolio of securities at capital markets.
Stock Market Psychological Analysis
Keywords: Kapitálový trh; psychologická analýza; akcie; burza; spekulační bublina; portfolio; Capital market; psychological analysis; stock; exchange; speculative bubble; portfolio