Bytový dům - Malyjurek, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Cílem této bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace pro provedení stavby bytového domu v katastrálním území města Jablunkov. Stavební parcela je položena v okrajové části města Jablunkov. Budova je navržena jako samostatně stojící, podsklepená, se třemi nadzemními podlažími. Objekt má navržen konstrukční stěnový systém z keramických tvárnic. Stropní a střešní konstrukce jsou tvořeny z monolitických desek. Zastřešena je pomocí jednoplášťové ploché střechy. V podzemním podlaží se nachází sklepy pro obyvatele bytového domu, kotelna, společenská místnost, úklidová místnost, místnost s hlavním rozvaděčem elektrické energie a dílna. V nadzemních podlažích je umístěno celkem 6 obytných jednotek (v každém podlaží se nachází 2 byty). V každém podlaží je umístěn jeden byt pro lidi se sníženou schopností pohybu. Dispozičně jsou byty navrženy jako 4+kk.

The aim of the bachelor´s thesis is to elaborate a project documentation designated for construction of the apartment building located within the terriotry of Jablunkov town. The building plot is situated in the marginal area of this town. The building is projected as a separate unit including three above-ground floors with a cellar. The object has a constructional wall system from ceramic blocks. The construction of the ceiling and the roof is made of monolithic plates. The roof is covered with a single flat roof. The basement includes cellars for the residents, boiler room, clubhouse, cleaning room and technical room. On the above-ground floors there are located six residential units in total (there are two units in each of them). There is designated one unit for people with lower mobility on each floor. The size of each residential unit is projected as four-room flat.
Apartment building
Keywords: Bytový dům; novostavba; jednoplášťová plochá střecha; půdorys; keramická tvárnice; monolitická železobetonová stropní deska; podzemní podlaží; nadzemní podlaží; Apartment building; new building; single flat roof; ground plan; ceramic blocks; monolithic roof plate; basement; above-ground floors