Optimalizace výroby rotační součásti - Kubíček, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2019)
Předmětem této bakalářské práce je rozbor a následná optimalizace výrobního postupu součásti „Pouzdro“, které je soustruženo na CNC soustruhu Hardinge Talent 8/52 a následně frézováno Kovosvit MAS MCV 750. Cílem práce je návrh způsobu výroby, při kterém bude použit pouze stroj Doosan Puma 2100SY, volba vhodných nástrojů a následné porovnání těchto způsobů výroby s ohledem především na přípravný a strojní čas výroby, životnost nástrojů a ekonomiku výroby

The subject of this bachelor thesis is the analysis and following optimalization of technological process of manufacturing the component „Pouzdro“ which is turned on CNC lathe Hardinge Talent 8/52 and milled on Kovosvit MAS MCV 750. The goal of this bachelor thesis is design of production method when will used only CNC lathe DOOSAN PUMA 2100SY, choice of the tools and comparsion of this two methods of the technological processes with regard to production time, lifetime of the tools and economy of production.
Optimizing of rotating components production
Keywords: optimalizace; technologický postup; soustružení; frézování; optimalization; technological procedure; turning; milling