Návrh systému pro řízení skladové agendy školicího střediska - Straško, Marián (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2010)
Cílem této bakalářské práce je vytvořit nejprve nezbytný teoretický fundament v oblasti rozvojových směrů, podnikových strategií a strategických cílů firmy, a dále v praktické části navrhnout systém pro řízení a sledování oběhu zásob a materiálu ve školicím středisku IT. Konkrétně jsem do tohoto informačního systému zařadil organizaci a řízení zásobování školicího střediska potravinami (občerstvením), kancelářskými potřebami, publikacemi a manuály ke kurzům; dále je zde počítáno i se správou a údržbou kávovarů, výdejníků pitné vody a počítačového hardware. Vytvořený informační systém funguje ve vnitřní síti na bázi databázového systému MS ACCESS. Tato práce si neklade cíl splnit pouze akademickou povinnost na teoretické bázi, avšak má mít především praktický význam a využití v reálném světě obchodu a podnikání.

The main goal of my thesis is to create a necessary theoretical fundament in the area of developing guidelines, corporate strategies and strategic goals of a company, and to design an information system for stock level and inventory status managing and monitoring in an IT training centre. In particular, the focus of the application is on the training centre supply with food (refreshments), stationery, course textbooks and manuals; then it is a coffee maker and fresh water dispensers as well as computer hardware maintenance and supply. The information system runs on the intranet and is based on MS Access database application. This thesis does not pursue a mere fulfilling of an academic task, yet it is aiming at having practical purpose and use in real business world.
Design of a System for Managing the Storage Module of a Training Centre
Keywords: Doplnění zásob; informační systém; logistika; monitorování zásob; návrh databáze; organizace materiálu; organizace zásobování; řízení skladové agendy; skladové zásoby; školicí středisko; vývoj informačního systému.; Supply maintenance; information system; logistics; supply monitoring; database design; material management; supply management; stock records management; stock; training centre; information system development.