Podnikatelský záměr firmy - Zimolová, Miluše (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2009)
Cílem diplomové práce „Podnikatelský záměr firmy“ je poskytnout návod na úspěšný rozvoj malé firmy, která bude mít reálný předpoklad uplatnit se na současném trhu. Diplomová práce se skládá z části teoretické, z analýzy problémů a z vlastního návrhu řešení. V teoretické části jsou uvedena klíčová východiska a poznatky, které jsou aplikovány v další části práce. Analýza je zaměřena na současné a budoucí prostředí firmy. Na základě závěrů plynoucích z analýz jsou formulována konkrétní doporučení. Návrh je zpracován do uceleného postupu, jenž poskytuje návod k dosažení firemního rozvoje.

The aim of my Master thesis “Business Plan Company“ is to provide a solution for a successful develop a small company, which will have a real potential to find its stable position on the current market. My Master thesis consists of a theoretical part, problem analysis and my own proposal of the solution. The theoretical part deals with the key findings and solutions, which are further applied in the next part of my work. Analysis is focused on prezent and future company environment. Concrete recommendations have been formulated on the basis of analysis conclusions. The final proposal is formulated into a komplex procedure, which provides the way to reach company development.
Business Plan
Keywords: Podnikatelský záměr; strategická analýza; SWOT analýza; PEST analýza; Porterův model konkurenčního prostředí; konkurenční výhoda; marketingový mix; finanční analýza.; Business plan; strategic analysis; SWOT analysis; PEST analysis; Porter´s model of competitive environment; competitive advantage; marketing mix; financial analysis.