Interaktivní webové aplikace pro podporu výuky 3D počítačové grafiky - Morávek, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá počítačovou 3D grafikou a implementací výukových aplikací v jazyce JavaScript. Mezi probírané oblasti práce patří transformace objektů, Beziérovy pláty a role kamery ve scéně. V práci je popsán teoretický základ těchto oblastí a následně se práce věnuje vytvořeným výukovým aplikacím. Práce obsahuje detailní popis fungování a implementace vytvořených aplikací. V závěru práce jsou zmíněna možná rozšíření těchto aplikací.

This diploma thesis is focused on computer 3D graphics and the implementation of educational applications in JavaScript language. Discussed topics of computer graphics include object transformations, Bezier patches and the role of the camera in the scene. The thesis describes the basic theory of these areas and educational applications. The thesis also includes the detailed description of the features and the implementation of the created applications. In the end of the thesis possible extensions are discussed.
Interactive web applications supporting education of 3D graphics
Keywords: 2D; 3D; počítačová grafika; grafika; křivky; plochy; transformace; pláty; projekce; kamera; JavaScript; THREE.js; 2D; 3D; computer graphics; graphics; curves; surfaces; transformations; patches; projection; camera; JavaScript; THREE.js