Návrh a budování environmentálního managementu - Kacálek, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2008)
Předmětem diplomové práce „Návrh a budování environmentálního managementu“ je rozbor významu systémů environmentálního managementu, popis nástrojů implementace EMS a stylu zavádění ve firmě TTK CZ s.r.o. První část je zaměřena na ekologickou politiku ve vztahu k podnikatelské sféře. V druhé části je všeobecný popis implementačních nástrojů EMS, význam zavádění EMS a přínosy systému. V poslední části charakterizuji firmu TTK CZ s. r. o., která projevuje rostoucí zájem o dosažení a prokázání dobrého environmentálního profilu řízením dopadů svých činností, výrobků a služeb na životní prostředí v souladu se svou environmentální politikou.

The goal of the submitted thesis “The Suggestion and the Construction Environmental Management” is to analyze significance of environmental management system, description of tools of EMS implementation and introduction style in firm TTK CZ s. r. o.. The first part is concentrated on environmental policy concerning the business sphere. In the second part there is a general description of implementation tools of EMS, significance of EMS implementation and benefits of system. In the final part I characterize the firm TTK CZ s. r. o. which displays growing interest in achievement and demonstration of good environmental profile by management of operation impacts, products and services to environment in compliance with environmental policy.
The Suggestion and the Construction Environmental Management
Keywords: Environmentální management; environmentální manažerský systém; norma ISO 14001; program EMAS; implementace EMS; aplikace EMS; Environmental management; environmental managerial system; ISO 14001; EMAS program; EMS implementation; EMS application