Transformace grafické reprezentace procesoru do jazyka pro popis architektury - Netočný, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Tato práce se zaobírá konverzí mezi grafickým a textovým popisem architektury procesoru. Cílem práce je seznámit čtenáře s oběma zmíněnými nástroji a představit způsob, kterým je prováděna transformace. Součástí práce je seznámení s nástroji vývojového prostředí Eclipse - EMF a GMF, na kterých je postaven editor grafického popisu architektury. Závěr práce je věnován možnostem zpětné transformace, tedy z textového do grafického popisu, kde je vyžadováno inteligentní rozmísťování uzlů v grafu.

This thesis deals with conversion between graphical and text representation of processor architecture. The aim is to acquaint with both of said tools and introduce the way how the conversion is done. The introduction of EMF and GMF tools of Eclipse IDE is also included in this thesis, because the graphical representation editor is based on these tools. The end of thesis is devoted to reverse transformation possibilities, where the intelligent placing of diagram nodes is required.
Transformation of Processor Graphical Representation to the Architecture Description Language
Keywords: Překladače; transformace; Eclipse; jazyk ISAC; Eclipse Modeling Framework (EMF); Translators; transformations; Eclipse; ISAC language; Eclipse Modeling Framework (EMF)