Návrh mikrorobotů - nosná sestava (křídlo mikrorobotu) - Konečný, Mikuláš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2021)
Bakalářská práce obsahuje stručnou rešerši týkající se metod, systémů a různých komponent používaných v praxi při návrhu a výrobě mikrorobotů. Po této části následuje samotný návrh a výroba křídel a pohybového ústrojí pro zvětšený a zjednodušený model létajícího mikrorobota inspirovaného žijícími zástupci z říše hmyzu. Na závěr jsou stručně rozebrány metody potencionálního řízení a ovládání.

The bachelor thesis tries to briefly describe research of methods, systems and diverse components practically used in the design and production of microrobots. The following part of the thesis is based upon a design and fabrication an enlarged and simplified model of wings and flight apparatus of a flying microrobot inspired in the world of living insect. The last part consists of description of potential methods of control and piloting.
Design of Microrobots –wing set
Keywords: Mikrorobot; zjednodušený model; inspirace hmyzem; křídla a pohybové ústrojí mouchy; Microrobot; simplified model; insect inspired; wings and flying apparatus of a fly