Správa municipalit v systému hlasování městských zastupitelstev - Krejčí, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2024)
Cílem práce bylo rozšířit existující systém pro vizualizaci hlasování Zastupitelstva města Brna, umožnit jeho použití pro více municipalit a přidat možnost správy municipalit a informací o hlasování jejich zastupitelstev. Původní systém, implementovaný jako webová aplikace s architekturou klient–server za použití frameworku Flask a knihovny React, byl zobecněn pro vizualizaci hlasování zastupitelstev libovolného počtu municipalit. Pro správu dat byla do systému přidána nová administrační část. Funkčnost řešení byla demonstrována na datech několika municipalit. Správná funkčnost administrační části byla ověřována průběžně při vkládání dat nových municipalit, a také bylo provedeno testování s několika vybranými uživateli.

The goal of this thesis was to extend an existing system for visualization of Brno City Council voting, enable its usage for multiple municipalities and add the option to manage municipalities and their council voting information. The original system, implemented as a web application with a client–server architecture using the Flask framework and React library, was generalized to enable visualizing data from multiple municipalities. New administration part was added to the system for data management. Functionality of the solution was demonstrated on data from several municipalities. Correct functionality of the administration part was continuously verified when entering data for new municipalities and testing was also carried out with a few selected users.
Municipal Management in the Voting System of City Councils
Keywords: zastupitelstvo; hlasování; hlasování zastupitelstva; otevřená data; informační systémy; React; Flask; city council; voting; council voting; open data; information systems; React; Flask