Řízení robotického manipulátoru - Černík, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2024)
Práce se zabývá seznámením s projektem BCN3D-Moveo. Co to je a jakým způsobem funguje. Práci lze rozdělit do tří částí: konstrukční část, elektronická část a řídící část. Do konstrukční části patří seznámení s konstrukcí ramene a obstarání jeho 3D modelu pro následný 3D tisk a sestavení. Elektronická část se zaobírá výběrem a zapojením vhodné elektroniky, kvůli správnému fungování ramene. Poslední řídící část zahrnuje problematiku ovládání celého robotického ramene a seznámení s ovládáním krokových motorů.

The work deals with familization of the project called BCN3D-Moveo. What is it and how it works. The project can be divided into three parts: structural, electronic and control part. The construction part includes familiarization with robotic arm structures and obtaining its 3D model for consequential 3D printing and assembly. The electronic part deals with the selection adn connection of the appropriate electronics, for the proper functioning of the robotic arms and. The last control part includes the issue of controlling the entire robotic arm and introduces the control of stepper motors.
Robotic manipulator control
Keywords: Robotické rameno; krokový motor; driver; Arduino; Robotic arm; stepper motor; driver; Arduino