Hodnocení vlivu změny vnitřních konstrukcí bytů na tržní hodnotu nemovitosti - Vlastníková, Tereza (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2018)
Diplomová práce se zabývá hodnocením vlivu stavební úpravy na tržní cenu nemovitosti. Pro hodnocení byl vybrán konkrétní typ nemovitosti – byt v panelovém domě. Byla vytvořena databáze tržních nabídkových cen bytů před a po stavební úpravě. Cena stavební úpravy je stanovena položkovým rozpočtem. Takto získaná data byla podrobena analýze a statistickému testování. Výsledkem této analýzy je určení, zda náklady na stavební úpravu mají vliv na tržní hodnotu nemovitosti a zda jsou zhodnoceny.

The thesis analyses the impact of building renovation on the market price of a property. The analysis uses a particular type of property - a flat in a prefabricated house. A database of offered market prices before and after the building renovation was created. The price of the building renovation was made by an itemized budget. The data, which were obtain in this way, were then submitted to s detail analysis and statistical testing. The result of the analysis was to determine whether the cost of the building renovation impacted the market value of the property and whether it was evaluated
Assessment of the Impact of Internal Construction Changes in Appartments on the Market Value
Keywords: Panelový dům; byt; stavební úprava; náklady; položkový rozpočet; statistický test; zhodnocení; investování; nákladová cena; tržní cena; Block of flats; flat; structural modification; costs; itemized budget; statistic test; appreciation; invest; cost price; market price