Napájecí zdroj s reverzací proudu - Hrdina, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Práce se zabývá návrhem regulovaného napájecího zdroje, který umožňuje i opačný směr proudu. Zdroj také dokáže pracovat jako elektronická zátěž. Zdroj má plynulé nastavení výstupního napětí 0 až 50 V a plynulé nastavení maximálního proudu 0 až 5 A. V první části práce je uveden obecný popis napájecích zdrojů a elektronických zátěží. V druhé části práce je samotný návrh celkové koncepce zdroje a návrh jednotlivých částí.

This thesis describes the design of regulated power supply that allows the reverse direction of the current. The supply can as well work as an electronic load. The supply has continuous settings of voltage from 0 to 50 V and continuous settings of maximum current from 0 to 5 A. The first part of thesis consist general description of power supply and of electronic load. The second part then includes the main design of overall concept of the supply and design of individual components.
Power supply with current reversal
Keywords: Napájecí zdroj; regulovaný zdroj; lineární zdroj; elektronická zátěž; regulátor napětí; regulátor proudu; Power supply; regulated supply; linear power supply; electronic load; voltage regulator; current regulator