Zakládání od píky - Zakládání v oblasti Horního Štěpánova - Ščudla, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2012)
Tématem této práce je zhodnocení základových poměrů v oblasti Horního Štěpánova. Ze zkoumané oblasti budou vybrány tři charakteristické lokality, pro které budou navrženy vhodné základové konstrukce (plošné či hlubinné) vyhovující na únosnost a sedání. V závěru práce dojde ke zhodnocení těchto lokalit.

The thesis focuses on evaluation of foundation conditions in Horní Štěpánov region. From this region will be chosen three typical localities, for which will be designed appropriate foundation constructions (shallow or deep) which meet the bearing capacity and settlement. In the end of thesis will be comparison of those localities.
Founding of buildings from the scratch - Founding in Horní Štěpánov region
Keywords: zakládání staveb; Horní Štěpánov; geologie; geotechnika; patky; piloty; sedání; únosnost; foundation engineering; Horní Štěpánov; geology; geotechnics; footings; piles; settlement; bearing capacity