Penzion s vinným sklepem - Trčka, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Předmětem diplomové práce je vypracování projektové dokumentace stavební části k provedení novostavby Penzionu s vinným sklepem v blízkosti rekreační oblasti Leopoldov, místní části Městyse Buchlovice. Vzhledem k umístění v blízkosti atraktivní lokality s bohatou folklorní tradicí objekt současně nabízí prostory pro prezentaci a ochutnávku vína pro veřejnost, s možností pořádání menších společenských akcí. Pro zvýšení komfortu nabízených služeb stavba zahrnuje ubytování o celkové kapacitě 48 lůžek . Celkové požadované kapacity jsou řešeny dvěma samostatnými objekty obdélníkového půdorysu ve vzájemně kolmém uspořádání. Pohledové řešení obou objektů respektuje krajinný ráz a citlivé začlenění stavby do okolní zástavby. SO-01 Vinařství Objekt vinařství (s produkcí 60.000l/rok) s vinným sklepem pro výrobu , skladování a prezentaci vinných produktů, se společenskými prostory pro 48 osob a kapacitou ubytování pro 10osob. Objekt je zděný, jednopodlažní, podsklepený, zastřešený dřevěným krovem s obytným podkrovím, částečně plochou zatravněnou střechou. SO-02 Penzion Stavba ubytovacího zařízení (penzion) s kapacitou 38 osob pro ubytování návštěvníků vinného sklepa. Objekt je zděný, jednopodlažní, nepodsklepený, zastřešený dřevěným krovem s využitým podkrovím. K objektu přiléhají zpevněné a parkovací plochy.

The subject of the thesis is the preparation of project documentation for construction of the new building boarding house with a wine cellar near the recreation area Leopoldov, the local Městyse Buchlovice. Due to the location near the attractive location with a rich tradition of folklore object at the same time offers space for a presentation and wine tasting for the public, with the possibility of organizing smaller events. For added convenience, the services offered includes the construction of a total capacity of 48 beds. The total required capacity are dealt with in two separate buildings of rectangular plan in mutually perpendicular arrangement. The visible design of both buildings respects the landscape and sensitive integration of the building into the surrounding buildings. SO-01 Wineries Object wineries (production 60.000l/rok) with a wine cellar for the production, storage and presentation of wine products, a lounge for 48 people and an accommodation for 10 persons.The building is brick, single-storey, basement, covered with a wooden roof truss attic, partially flat grass roof. SO-02 Guest house Construction of accommodation (guest house) with a capacity of 38 persons for accommodation of visitors wine cellar. The building is brick, single-storey, basement, covered with a wooden roof truss attic utilized. The property adjoining a paved parking area.
Pension with a wine cellar
Keywords: vinařství; penzion; objekt; stavba; dispozice; prostory; projektované stavby; místnost; plocha; konstrukce; wineries; guest house; object; construction; layout; facilities; projected constructions; room; space; structure