Geodetické měření posunů a deformací dřevěné střešní konstrukce velkého rozpětí - Karas, Jindřich (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Cílem této diplomové práce je měření posunů a deformací dřevěné střešní konstrukce velkého rozpětí bazénové haly aquaparku v Brně - Kohoutovicích. Vlastní práce se zabývá měřením další etapy, zpracováním naměřených dat, vyhodnocením zjištěných posunů a deformací a jejich interpretací. Výsledky měření navazují na dvě měřené etapy z let 2009 a 2010. Součástí je testování přístrojového vybavení a použitých pomůcek při měření.

The aim of this thesis is deformation measurement of wide-span timber roof structures of swimming pool in Brno - Kohoutovice. The thesis deals with measuring of other stage, processing of surveying data, evaluation of deformation and graphic interpretation. Results of measurements follows up two stages in years 2009 and 2010. The part of the thesis is calibration measurement of surveying instruments and used measuring accessories.
Geodetic Deformation Measurement of Wide-Span Timber Roof Structures
Keywords: Kalibrační měření; deformace; posun; vyrovnání; etapové měření; interpretace; Calibration measurement; deformation; displacement; adjustment; stage measurement; interpretation