Aplikace pro tvorbu sad testů GUI - Melo, Juraj (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2013)
Tato diplomová práce popisuje systém pro automatizované testování GUI, využívající asistenční technologie pro přístup a manipulaci komponent GUI. Vstupem tohoto systému je popis testovací sady, pro který byl navržen speciální jazyk. Popis testovací sady je tvořen událostmi a aktivitami provedenými v uživatelském rozhrání. Testovací systém automaticky vygeneruje různé sekvence zadaných událostí a aktivit, podle specifikovaného kriteria. Vygenerována testovací sada je pak vykonána interpretem jazyka Python, využívajíc Linux Desktop Testing Project (LDTP). Uvedený systém poskytuje zprávy o průběhu a pokrytí jednotlivých testovacích případů a celé testovací sady.

This thesis describes a system for automated GUI testing using assistive technologies for accessing and manipulating GUI elements. The only input from the user to automated test system is a description of UI events and activities. For this purpose, a specialized language is proposed. The test system then automatically generates possible sequences of UI events applying a given criterion. Generated test set is executed by Python interpreter exploiting the Linux Desktop Testing Project (LDTP). Test system described in this thesis then provides reports and coverage evaluation for particular test cases and the whole test set.
Application for Generating GUI Test Suite
Keywords: automatizované testování GUI; LDTP; asistenční technologie; automated GUI testing; LDTP; assistive technologies