Automatické dopředné prořezávání programů - Patrik, Nikolas (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2020)
Táto práca popisuje návrh a implementáciu nového riešenie pre nástroj DiffKemp na automatické dopredné prerezávanie programov. Po zdĺhavej analýze súčasného riešenia, sme sa rozhodli súčasné riešenie ponechať a rozšíriť ho o zopár vylepšení. Implementovali sme rozšírenie ktoré dovoľuje DiffKempu vykonávať analýzu nad prvkami štrukturovaných typov, pridali sme k súčasnému prerezávaciemu kritériu aj hodnotu premennej a na záver pridali podporu na analýzu parametrov modulov jadra. Po implementovaní týchto vylepšení sme vykonali experimenty ktoré potvrdili zlepšenie analýzi ktorú DiffKemp vykonával.

This thesis presents designing new forward slicing solution for the DiffKemp tool. After strenuous analysis of currently implemented solution in DiffKemp for forward slicing we decided to retain current solution and extend it by few enhancements that should improve the analysis provided by DiffKemp in a quite big scope. We have implemented extensions so DiffKemp can perform analysis on fields of structured types which might represent run-time parameters and also we extended slicing criterion with the value of analyzed variable. Also we added support for slicing module kernel parameters. After implementing this solutions, we did experiments which proved that implemented solution has improved the analysis performed by DiffKemp.
Automatic Forward Slicing of Programs
Keywords: statická analýza; DiffKemp; dopredné orezávanie programov; llvm; llvm ir; clang; static analysis; DiffKemp; forward slicing; llvm; llvm ir; clang