Implementace algoritmu LoD terénu - Radil, Přemek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato práce pojednává o implementaci algoritmu pro LoD vizualizaci terénu Seamless Patches for GPU-Based Terrain Rendering jako rozšíření knihovny Coin3D. Prezentuje postupy, za pomoci kterých tento algoritmus zobrazuje rozsáhlé terénní datasety. Celý terén je složen z plátů, které jsou uloženy v hierarchické struktuře. Hierarchie plátů je pak za běhu programu procházena jsou z ní generovány aktivní pláty na základě pozice pozorovatele. Každý plát se skládá z předem definovaných dlaždic a spojovacích pruhů, takže nemusí udžovat žádnou konkrétní geometrii. Během vykreslování dlaždic a pruhů je aplikován displacement shader. Práce zhodnocuje výsledky dosažené implementací a navrhuje další úpravy, kterými by se dal běh algoritmu dále vylepšit.

This thesis discusses implementation of LoD terrain visualization algorithm Seamless Patches for GPU-Based Terrain Rendering as extension for Coin3D library. It presents procedures which this algorithm uses for displaying large terrain datasets. Entire terrain is composed of patches that are stored in patch hierarchy. Patch hierarchy is traversed during runtime to generate active patches based on observer's position. Each patch consists of predefined tiles and connection strips so it doesn't need to store any geometry. During render of tiles and strips, displacement shader is applied. This thesis also evaluates results achieved in sample application and suggests some modifications to further increase algorithm performance.
Terrain LoD Algorithm Implementation
Keywords: LoD; Úroveň detailu; Terén; Bezešvé pláty; Coin3D; OpenGL; GLSL Displacement; LoD; Level of Detail; Terrain; Seamless patches; Coin3D; OpenGL; GLSL; Displacement