Hodnocení finanční situace mezinárodně působícího podniku a návrhy na její zlepšení - Ščurkevič, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá zhodnocením finanční situace mezinárodně působícího podniku Kiwi s.r.o. a návrhy na její zlepšení. Po úvodu do této práce, stanovím hlavní cíl společně s dílčími cíli, ke kterým budu směřovat. V další části se zaměřím na teoretický základ, od kterého budou vycházet mnou vybrané metody finanční analýzy. Následně, pomocí těchto metod, mohu v analytické části vyhodnotit, jak na tom společnost Kiwi s.r.o. je po stránce finančního hospodaření. Následně pak v poslední části, na základě zjištěných dat, představím návrhy na zlepšení finanční situace společnosti.

This master’s thesis focuses on evaluation of the financial situation of the internationally operating company Kiwi s.r.o. and suggestions for its improvement. After the introduction into this thesis, I will determine the main goal together with the sub-goals to which I will aim. In the next part, I will focus on the theoretical basis from which all of the chosen methods of financial analysis are based on. Subsequently, using these methods, I can evaluate in the analytical part, what is the financial position of Kiwi s.r.o. And after that in the last part, based on my data, I will present proposals to improve the financial situation.
Evaluation of the Financial Situation of an Internationally Operating Company and Suggestions for its Improvement
Keywords: finanční analýza; mezinárodní trh; poměrové ukazatele; rozpočet; likvidita; Porterova analýza; PESTLE analýza; SWOT analýza; financial analysis; international market; financial ratios; budget; liquidity; Porter’s analysis; PESTLE analysis; SWOT analysis