Inteligentní termokamera s detekci narušitele - Mysza, Róbert (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2018)
Technológia termovízie začína byť čoraz viac rozšírenou a používanou v monitorovacích a bezpečnostných aplikáciach. Táto práca rozoberá jej využitie na detekciu objektov a popisuje metódy a algoritmy k tomu uplatniteľné. Taktiež skúma faktory, ktoré majú vplyv na teplotu povrchu ľudského ľudského tela. Súčasťou práce je návrh zariadenia posielajúceho snímky na server, ktoré je schopné detekovať narušiteľa pomocou jeho teploty. V poslednej časti sa zaoberám testovaním úspešnosti detekcie a jej zhodnotením.

Thermovision technology is becoming more and more widespread in monitoring and security applications. This bachelor thesis deals with its usage for object detection and describes methods and algorithms capable to do this. I also studied factors, which effects the human skin temperature. The design of the device, which sends images to the server and is able to detect an intruder by his temperature is part of this thesis. The last chapter contains evaluation of tests for detection reliability.
Intelligent Thermal Camera with Intruder Detection
Keywords: termovízia; termografia; termogram; termokamera; termálne snímky; detekcia objektov; kamera s~mikrokontrolérom; návrh zariadenia; bezpečnosť; thermovision; thermography; termogram; thermocamera; thermal images; object detection; camera with microcontroller; device design; security