Návrh strategie rozvoje malého podniku poskytující ubytovací služby na Slovensku - Chamraz, Štefan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2021)
Hlavným zameraním tejto diplomovej práce je návrh strategického rozvoja vybranej spoločnosti poskytujúcej ubytovacie služby na Slovensku. Prvá časť je teoretická a vymedzuje základné pojmy ako stratégia, strategické riadenie, rozvoj a rast malých a stredných podnikov, ako aj ich samotnú charakteristiku. Takisto popisuje aj vybrané analyticko-výskumné metódy, ktorých cieľom je odhalenie kľúčových faktorov ovplyvňujúcich súčasnú situáciu. Tieto metódy sú potom vykonávané v druhej časti, teda v analytickej, kde je zanalyzované vonkajšie a vnútorné prostredie podniku, spolu s ovplyvňujúcimi faktormi. V tretej časti, návrhovej, sú interpretované možné riešenia a odporúčania na základe výsledkov z vybraných analýz, ktorých cieľom je zabezpečenie budúceho rozvoja spoločnosti.

The main focus of this thesis is a proposal of business development strategy for small company providing accomodation services in Slovakia. The first part is theoretical and defines basic concepts as strategy, strategic management, development and growth of small and medium-sized enterprises, as well as its characteristics. It also describes selected analytical-research methods which goal is to reveal the key factors influencing the current situation. These methods are then applied in the second part, the analytical, where the external and internal environment of the company is mapped and analyzed, together with the influencing factors. The third part, the proposing, interprets possible solutions and recommendations based on the results of selected analyzes, which aim to ensure the future development of the company.
The Proposal of Business Development Strategy for Small Company Providing Accommodation Services in Slovakia
Keywords: strategický rozvoj; analýza podnikateľského prostredia; ubytovacie služby; strategické riadenie; IE matica; strategic development; analysis of business environment; accommodation services; strategic management; IE matrix