Transformace obchodní strategie v jazyce MetaLang na paralelní kód akcelerovaný superpočítačem - Halfar, Vítězslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout a implementovat softwarový systém - MetaTester, který se zabývá testováním a optimalizacemi nastavení automatizovaných obchodních systémů vytvořených pro platformu MetaTrader 4. Tento systém řeší pomocí paralelizace procesů a výpočetního potenciálu superpočítačů výkonnostní problémy nejrozšířenější obchodní platformy na světě využívané k obchodování na největším světovém trhu - Forexu. Práce popisuje architekturu systému, řešené problémy, implementaci dílčích částí a speciální techniky k zajištění co nejvyššího výpočetního výkonu. V závěru jsou shrnuty dosažené výsledky platforem MetaTrader a MetaTester.

The aim of this bachelor thesis is to design and implement a software - MetaTester, which deals with testing and optimizing of the automated trading systems made for platform MetaTrader 4. This system handles performance problems of the most widespread business platform in the world, used to trade in the biggest world market - Forex, with the parallelization of processes and IT potential of supercomputers. The thesis describes the architecture of the system, solving problems, the implementation of sectional parts and special techniques to provide the highest computing performance. At the end of the thesis, there are summarized achievements of the platforms MetaTrader and MetaTester.
Transformation of Trading Strategies in the MetaLang Language on Parallel Codes Accelerated by a Supercomputer
Keywords: MetaTester; MetaTrader; MetaLang; C++; UNIX; Forex; obchodní strategie; AOS; optimalizace; OMP; paralelní kód; MetaTester; MetaTrader; MetaLang; C++; UNIX; Forex; trading strategy; EA; optimization; OMP; parallel code