Návrh systémové elektroinstalace komplexu hostelu, kolejí a baru - Sladký, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou projektování systémové elektroinstalace v komplexu hostelu, kolejí a baru. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části práce jsou uvedeny v současnosti nejpoužívanější inteligentní systémy. Dále je zde popsán systém TECO Foxtrot, který je využit pro řízení komplexu hostelu, kolejí a baru. Teoretická část shrnuje základní definice pro tvorbu projektové dokumentace. V závěru teoretické části je uveden návrh umělého osvětlení a návrh nouzového osvětlení únikových cest. Celý návrh osvětlení byl zpracován v programu WILS 7.0. V praktické části diplomové práce je zpracována kompletní projektová dokumentace po provedení stavby pro komplex hostelu, kolejí a baru s využitím systému TECO Foxtrot, skládající se ze všech náležitostí potřebných v daném stupni dokumentace. Projektová dokumentace obsahuje výkresy půdorysů celého komplexu, do kterých jsou zakresleny silové a datové rozvody, dále obsahuje schéma zapojení podružných silových a systémových rozváděčů, topologické schéma silového i systémového rozvodu, rozpočet a technickou zprávu.

This diploma thesis focuses on the designing of the systematic wiring in hostel complex, including student dormitory and bar. The work is divided into two parts. The theoretical part involves an overview of current most used intelligent systems. Furthermore, there is a description of the TECO Foxtrot system, which is used to control the complex. The theoretical part summarizes the basic definitions for creating project documentation. Finally, the chapter closes with an outline of a general artificial and escape route emergency lighting design generated using WILS 7.0 software. In the practical part of the diploma thesis, there is a complete project documentation consisting of all requisites needed in the given level of documentation for the construction of a complex of hostel, dormitory and bar using the TECO Foxtrot system. The project documentation contains floor plans of the whole complex, in which the power and data distribution are drawn. It also contains a diagram of wiring of power and system switchboards, topological diagram of power and system distribution, budget and technical report.
Design of system wiring of hostel complex, student dormitory and bar
Keywords: elektroinstalace; technické normy; systémová elektroinstalace; projektování; sběrnicový systém; TECO Foxtrot.; wiring; technical standards; systematic wiring; designing; bus system; TECO Foxtrot.