Aplikace mezinárodního účetního standardu pro malé a střední firmy - Letková, Nina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2015)
Diplomová práca sa zaoberá aplikáciou medzinárodného účtovného štandardu vykazovania pre malé a stredné podniky. Predmetom práce je definovať základný rámec pre vykazovanie podľa IFRS pre SME, analyzovať rozdiely medzi českou účtovnou legislatívou a vykazovaním podľa IFRS pre SME a následne aplikovať nadobudnuté vedomosti v praktickej časti spolu s definovaním nákladov a prínosov spojených s prechodom na IFRS pre SME.

Master thesis deals with the application of international financial reporting standard for small and medium-sized enterprises. The object of this thesis is to define the conceptual framework for financial reporting under IFRS for SMEs, to analyze the differences between CZ GAAP and reporting under IFRS for SME and then apply the acquired knowledge within practical part of master thesis along with the definition of the costs and benefits associated with the transition to IFRS for SMEs.
Application of International Financial Reporting Standard for Small and Medium Sized Enterprises
Keywords: Malé a stredné podniky; Medzinárodný štandard účtovného vykazovania pre malé a stredné podniky; IFRS pre SME; prechod na IFRS pre SME; účtovné výkazy; Small and medium sized enterprises; International Financial Standard for small and medium sized enterprises; IFRS for SMEs; transition to IFRS for SME; financial statements.