Vodoznačení digitálních obrazů - Vitner, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
V této práci jsou popsány základy digitálního vodoznačení obrazů a metody porovnání změny obrazu jeho vodoznačením. Jsou navrženy metody založené na využití diskrétní vlnkové traansformace, diskrétní kosinové transformace a Walsh-Hadamardovy transformace. Tyto metody jsou zde popsány a výsledky jejich použití porovnány.

In this work are describe the basics of digital images and methods watermarking comparing changes its image by watermarking. They are propose watermark methods based on the discrete wavelet transform, discrete cosine transform and Walsh-Hadamard transform. These method are describe and the results of their use are compared.
Digital Image Watermarking
Keywords: digitální vodoznačení; diskrétní vlnková transformace diskrétní kosinová transformace; Walsh-Hadamardova transformace; subjektivní porovnání obrazu; objektivní porovnání obrazu; digital watermarking; discreete wavelet transform; discreete cosine transform; Walsh-Hadamard transform; subjective comparison of image; objective comparison of image