Most přes řeku Svratku - Hyrš, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Práce se zabývá návrhem silničního mostu přes řeku Svratku. Jsou navrženy 3 varianty přemostění, z nichž je vybrána varianta mostu z předpjatých nosníků a spřažené desky. Práce řeší stavební postup a do statického výpočtu je zahrnut vliv postupné výstavby (časová analýza). Je zpracován podrobný statický výpočet a most je posouzen na mezní stavy pro dočasné i trvalé návrhové situace dle evropských norem - Eurokódů. Je vypracována podrobná a přehledná výkresová dokumentace a vizualizace mostu.

Diploma thesis deals with design pre-stressed road bridge over the river Svratka. There are designed 3 studies, from which variation of bridge from pre-stressed girders and coupled plate. Thesis solves construction process and static calculation includes time analysis. It is elaborated a detailed structural analysis and bridge is considered a proposal to limit states for temporary and permanent design situations according to European standards - Eurocodes. It is developed drawings and visualization of the bridge.
Bridge over the Svratka river
Keywords: most; předpjatý beton; spřažený přůřez; spojitý nosník; statický výpočet; vizualizace; výkresová dokumentace; the bridge; prestressed concrete; coupled cross-section; continuous girder; structural analysis; visualization; drawings