Analyzátor síťových protokolů - Hlísta, Juraj (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Bakalárska práca sa zaoberá metódami detekcie protokolov na siedmej vrstve sieťového modelu ISO/OSI. Zameriava sa na návrh a implementáciu systému schopného identifikovať aplikačné protokoly na základe obsahu dátovej časti paketu. Táto časť paketu obsahuje signatúry, ktoré analyzátor vyhľadáva pomocou regulárnych výrazov. Aplikácia je vytvorená v jazyku C s využitím knižnice libpcap, ktorá poskytuje API na odchytávanie sieťovej komunikácie.

Bachelor's thesis is concerned with methods of protocol detection at seventh layer of ISO/OSI network model. It focuses on proposal and implementation of a system which is able to identify aplication protocols from packet's data field. This part of packet contains signatures that the analyzer searches for using regular expressions. The application was written in C programming language using libpcap library that provides API for capturing network communication.
Network Protocol Analyzer
Keywords: Internet; Ethernet; vyhľadávanie reťazcov; sieťová komunikácia; libpcap; Internet; Ethernet; pattern matching; network communication; libpcap