Budoucí vývoj energetické základny v ČR a EU - Vojtaššák, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2020)
Táto bakalárska práca sa zaoberá popisom zdrojov, ktoré sa podieľajú na energetickom mixe ČR, opisom elektrizačnej sústavy a spôsobom integrácie zdrojov do prenosovej a distribučnej sústavy. Uvádzajú sa faktory, ktoré ovplyvňujú budúci rozvoj energetickej základne v ČR a EÚ, je vypracovaný rozbor akčných plánov a nakoniec výsledné predpoklady študenta.

This bachelor thesis deals with the description of sources that participate in the energy mix of the Czech Republic, the description of the electricity system and the method of integration of sources into the transmission and distribution system. Furthermore, the factors that affect the future development of the energy base in the Czech Republic and the EU are presented, then there is an analysis of action plans and finally the resulting assumptions of the student.
Future development of the energy base in the Czech Republic and the EU
Keywords: obnoviteľné zdroje energie; primárne zdroje energie; prenosová a distribučná sústava; národný akčný plán; jadrová energia; elektrizačná sústava; renewable energy sources; primary energy sources; transmission and distribution system; national action plan; nuclear energy; electrical system