Nativní podpora DEB balíčků pro Spacewalk - Ďurfina, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Systém Spacewalk je určený pre správu linuxových operačných systémov používajúcich balíčkový systém RPM. Cieľom práce je rozšírenie systému Spacewalk o podporu balíčkového systému DEB, ktorý je spojený s distribúciou linuxového operačného systému Debian. Výsledok je natívna podpora spravovania systému Debian pomocou Spacewalku, čo zahŕňa jeho registráciu, distribúciu konfiguračných súborov, vzdialené spúšťanie skriptov a správu DEB balíkov.

The system Spacewalk is a managment tool for the linux operating systems based on RPM package manager. The aim of thesis is adding support to Spacewalk for DEB package managment system, which is connected with Debian, a distribution of linux operating system. The result is native support of managing Debian system by the Spacewalk, what includes a registration of system, distribution of configuration files, remote scripts running and managment of DEB packages.
Native Support for DEB Packages in Spacewalk
Keywords: Spacewalk; balíčkové systémy; Debian; RPM; DEB; Spacewalk; package managment systems; Debian; RPM; DEB