Bytový dům v Lanškrouně - Langr, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Zadáním bakalářské práce je vypracování projektové dokumentace pro stavební povolení. Bytový dům je umístěný na rovinatém terénu. Objekt se skládá ze třech nadzemních podlaží a je celoplošně podsklepený. Budova je založena na základových pasech z prostého betonu a nosné zdivo je tvořeno keramickými zdícími prvky. Budova je zateplena kontaktním zateplovacím systémem ETICS. Vodorovné stropní konstrukce jsou systém nosníků a vložek. Střecha je řešena jako jednoplášťová. Ve sklepním podlaží jsou umístěny zejména skladové prostory, technická místnost a společenská místnost. V prvním nadzemním podlaží se nachází dva byty, kde jeden z nich je řešen jako bezbariérový. Ve zbylých podlažích se nachází dalších 4 byty, které po součtu s těmi z prvního podlaží tvoří 6 bytových jednotek. Před budovou se nachází rozlehlé parkoviště o velkém počtu parkovacích míst a hřiště.

The assignment of the bachelor's labor is is the elaboration of project documentation for a building permit. The apartment building is located on flat terrain. The building consists of three floors and has a basement. The building is based on foundation strips made of plain concrete and the load-bearing masonry is made of ceramic blocks. The building is insulated with a contact insulation system. Horizontal ceiling structures are beams and inserts. The roof is designed as a single coat roof. In the basement floor there are mainly storage rooms, utility room and lounge. On the first floor there are two apartments, one of which is designed as a barrier-free. In the remaining floors there are another four flats, which after the sum of those from the first floor form six flats. In front of the building there is a large parking lot with a large number of parking spaces and playgrounds.
Apartment building in Lanškroun
Keywords: Bytový dům; jednoplášťová střecha; kontaktní zateplovací systém; dokumentace pro stavební povolení; bezbariérový přístup; novostavba; Apartment building; single-coat roof; contact thermal insulation system; documentation for building permits; barrier-free access; new building