Návrh automatizované kontroly výrobků na výrobní lince - Pelcl, Milan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Předkládaná práce se zabývá rozborem jedné z výrobních linek ve společnosti ModusLink Czech Republic s.r.o. Snaží se najít možnosti automatizace jednotlivých procesů na této lince, vykonávaných v současné době manuálně. Základním zaměřením je nalezení vhodného technického řešení automatizované kontroly výrobků na jmenované výrobní lince. Práce se snaží popsat všechny smysluplné možnosti řešení a porovnat jejich výhody a nevýhody. Z tohoto porovnání pak vychází výsledný návrh na komplexní řešení s využitím strojového vidění. Dalším bodem je výběr vhodného dodavatele pro realizaci návrhu, vyjádření jeho výhodnosti z ekonomického hlediska a z toho vyplývající doporučení, zda návrh realizovat.

This work deals with analysis one of the production lines at ModusLink Czech Republic s.r.o. It seeks to find possibilities for automation of different processes on the line, currently performed manually. The basic focus is to find the appropriate technical solutions to the automated control of the designated production line. The work seeks to describe all meaningful solutions and compare their advantages and disadvantages. From this comparison of the final proposal is based on comprehensive solutions with the use of machine vision. Another point is the selection of a suitable contractor for the implementation of the proposal, making its advantage in economic terms and the resulting recommendations, if implemented the proposal.
Project of automated product control on production line
Keywords: automatizovaná kontrola; strojové vidění; automatizace výroby; efektivnost investic do výroby; výrobní linka; optimalizace procesů; automatic inspection; machine vision; automated production; efficiency of investment in production; production line; process optimization