Mixážní pult pro směšování nízkofrekvenčních signálů - Špaček, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Bakalářská práce na téma „Mixážní pult pro směšování nízkofrekvenčních signálů“ pojednává o návrhu mixážního pultu pro směšování audio signálů z několika zvukových zdrojů. Po teoretickém seznámení s obecnou problematikou a konfigurací mixážních pultů je navrženo blokové a posléze i obvodové schéma vlastního řešení mixážního pultu, jehož konfigurace je následující: Dva monofonní vstupy, řešeny jako přepínatelné, kde je možno přivádět signál mikrofonní nebo linkové úrovně. Jsou opatřeny mikrofonními předzesilovači s útlumovými články, třípásmovými ekvalizéry, panoramou a regulátory úrovně (fadery). Dále dva stereofonní vstupy, určenými pouze pro signály linkové úrovně. Jsou opatřeny linkovými předzesilovači, panoramou a regulátory úrovně. Signály na výstupech všech vstupních jednotek odpovídají linkové úrovni. Na výstupní sběrnici je pak uvažován stereofonní pětipásmový ekvalizér, linkový výstup a sluchátkový výstup. Bakalářská práce obsahuje technickou dokumentaci pro realizaci funkčního prototypu tohoto pultu, včetně experimentálně naměřených hodnot.

Bachelor's thesis on the theme "Mixing console audio signals" deals with the design of mixing console for mixing audio signals from several audio inputs. After a theoretical introduction to general issues and configuration mixing consoles the block diagram and then the full circuit diagram of a custom solution mixing console is proposed, whose configuration is as follows: Two mono inputs, designed as a switchable, where you can bring the microphone or line signal levels. They are equipped with a microphone preamp and attenuation articles, tri-band equalizers, panoramas and level controllers (faders). In addition, two stereo inputs, specifically designed for line level signals. They are equipped with line-preamp, panoramas and level controllers. Output signals of all input units correspond to a regular line level. On the main bus is then equipped stereo band equalizer, line output and headphone output. Bachelor's thesis comprises a technical documentation to implement functional prototype of the console, including the experimentally measured values.
Mixing console for audio signals
Keywords: Mixážní pult; signál; konfigurace; předzesilovač; ekvalizér; regulátor úrovně; panorama; sběrnice.; Mixing console; signal; configuration; pre-amplifier; equalizer; fader; pan; bus.