Nosná konstrukce jízdárny - Kubíček, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Předmětem diplomové práce je návrh a posouzení nosné konstrukce jízdárny. Jsou zde porovnány dvě varianty nosné konstrukce. Pro zvolenou variantu je zpracována technická zpráva, statický výpočet, výkaz materiálu a výkresová dokumentace. Dále je vypracována specializace z oboru pozemních staveb.

Master's thesis describes the design and check of the construction of the riding hall. Here are compared two versions the steel structure riding hall. For select version is here technical report, design calculation, statement of material and design documentation. Next is prepared specialization in the field of building construction.
Load carring structure of a riding hall
Keywords: Nosná konstrukce; jízdárna; ocel; rám; příhradový nosník; oblouk; příčel; vaznice; trubka; dílec; zavěšení; táhlo; ztužidlo; kotvení; Structure; riding hall; steel; frame; truss girder; arc; rung; purlin; tube; component; suspension; rod; bracing; anchoring