Integrace ITSM aplikací prostřednictvím webových služeb a IBM cloudu - Gryc, Václav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá vývojem software s možností integrace ITSM řešení. Cílem práce je návrh vhodné softwarové architektury integrační aplikace v cloudovém prostředí. Z důvodu využití řešení pro mnoho zákazníku je kladen důraz na udržitelnost a znovupoužitelnost. Po rozsáhlé analýze technologií byla vytvořena webová aplikace, která je plně konfigurovatelná pro uspokojení široké škály zákaznických potřeb. Pro vývoj aplikace je rozhodnuto využití prostředí Node.js a framework Loopback 4. To zajišťuje nižší náklady na provoz cloudových zdrojů, oproti konkurenčním technologiím, jako je například Java. Celý systém je nasazen do IBM Cloud. Výsledná aplikace je uvedena do produkce ve firmě IBM.

This thesis is focused on developing software with ITSM integration features. The aim of this work is to design a suitable software architecture for integration applications in a cloud environment. Due to the use of the solution for many customers, emphasis is placed on sustainability and reusability. After wide technology analysis, a web application has been created that is fully configurable to meet a wide range of customer needs. It is decided to use the Node.js environment and the Loopback 4 framework for application development. To ensure lower costs for the operation of cloud resources, compared to competing technologies such as Java. The entire system is deployed in IBM Cloud. The resulting application is put into production by IBM.
Integration of ITSM Applications Using Web Services and IBM Cloud
Keywords: IT Service Management; Integrace; IBM Cloud; Mikroslužby; Node.js; IT Service Manafement; Integrations; IBM Cloud; Microservices; Node.js