Distributed Ray Tracing - Hošek, Václav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Tato práce se zabývá realistickým zobrazováním počítačových scén a to metodou Distributed Ray Tracing. Tato metoda jako první řešila plošná světla, měkké stíny, hloubku ostrosti a rozmazání scény pohybem.

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Distributed Ray Tracing, also called distribution ray tracing and stochastic ray tracing, is a refinement of ray tracing that allows for the rendering of "soft" phenomena, area light, depth of field and motion blur.
Distributed Ray Tracing
Keywords: VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Distributed Ray Tracing; zobrazovací metoda; Monte Carlo; stochastický výpočet integrálu; zobrazovací rovnice; zdroje světel a materiály v počítačové grafice; hloubka ostrosti; rozmazaní pohybem; VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Distributed Ray Tracing; illumination algorithm; Monte Carlo; Monte Carlo integration; rendering equation; light and material in computer grafics; depth of field; motion blur