Návrh inspekčního sloupu pro kontroly stavu použitého jaderného paliva - Šimek, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2021)
Cílem této práce je návrh specifického zařízení pro firmu ŠKODA JS a.s., které je součástí pevnostní analýzy nového stendu inspekcí (N-SIO). Tímto zařízením je inspekční sloup, díky němuž je možné provádět inspekci vyhořelých palivových souborů v provozu jaderné elektrárny Temelín. Tato diplomová práce je dále souhrnem celého návrhu inspekčního sloupu a popisu jednotlivých inspekčních komponent a zařízení. Součástí práce jsou také základní pevnostní analýzy a výkres hlavní sestavy nového stendu inspekcí.

The diploma thesis aim to the design of equipment for ŠKODA JS a.s., which is part of a new inspection stand (N-SIO). This equipment is an inspection column that provides the possibility to inspect spent fuel assemblies at the operation of the Temelín nuclear power plant. This master thesis is also a summary of the whole design of the new inspection stand and a description of the individual inspection components and devices. One of the parts of the thesis is also a basic strength analysis and a drawing of the main assembly of inspection equipment.
Design of equipment of spent nuclear fuel assemblies
Keywords: Palivový soubor; bazén vyhořelého paliva; nový stend inspekcí (N-SIO); inspekční sloup; inspekční blok; LVDT senzor; manipulační most; záchyt PS; měřicí tank; zkrut PS; ohyb PS; růst PS.; Fuel Assembly; spent fuel pool; new inspection stand; (N-SIO); inspection equipment; inspection block; LVDT sensor; handling bridge; FA capture; measuring carriage; FA twist; FA bend; FA grow.