Elektrolyty s obsahem retardéru hoření na bázi fosforu - Pelikán, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Diplomová práce je zaměřena na zpracování teoretických poznatků z oblasti lithiových akumulátorů. Důkladnější pozornost je věnována elektrolytům a zvlášť retardérům hoření, kde jsou podrobněji popsány druhy a jednotlivé příklady retardérů hoření. Praktická část pojednává o samostatném laboratorním měření zvolených vzorků elektrolytů s různými retardéry hoření. Výsledky měření jsou v další části analyzovány.

The diploma thesis is focused on the theoretical knowledge of lithium accumulators. More attention is given to electrolytes and especially to flame retardants, where the types and individual examples of flame retardants are described more detailed. The practical part is focused on the individual laboratory measurement of selected samples of electrolytes with different flame retardants. The measurement results are analyzed in other parts.
Electrolytes containing a phosphorus-based flame retardant
Keywords: Lithium; lithiový akumulátor; li-ion; aprotický elektrolyt; rozpouštědlo; hoření; retar- dér hoření; TEP; Trietylfosfát; TPP; Trifenylfosfát; DMMP; Dimethyl Methylfosfonát; Sulfolan; Propylenkarbonát; Lithium; lithium battery; li-ion; aprotic electrolyte; solvent; burning; flame re- tardant; TEP; Triethylphosphate; TPP; Triphenylphosphate; DMMP; Dimethyl Methylphosphonate; Sulfolane; Propylene Carbonate