Analýza ekonomických ukazatelů pomocí statistických metod - Pavelka, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2017)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na výpočet a následné hodnocení ekonomických ukazatelů zvolené společnosti zahrnujíc přitom i predikci budoucího vývoje vybraných indikátorů využitím statistických metod. Práce dále obsahuje návrhy, které by mohly pomoci firmě zlepšit její finanční situaci. Výstupem práce je taktéž počítačový program, který umožní podniku vypočítat jednotlivé finanční ukazatele.

This bachelor's thesis aims at calculating and evaluating the economic indicators of selected company including prediction of future development of chosen indicators using statistical methods. The thesis also includes suggestions, which could help to improve the financial state of the company. Another outpout of this thesis is a computer program that allows calculating financial indicators.
Analysis of Economic Indicators Using Statistical Methods
Keywords: ekonomický ukazatel; finanční analýza; statistika; časové řady; regrese; VBA; economic indicator; financial analysis; statistics; time series; regression; VBA