Sportovní vybavenost v kontextu místa - Bílý, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Území je řešeno jako lesopark, ve kterém jsou rozmístěna volnočasová sportovní hřiště, včetně objektu fotbalové akademie, kavárny a malých sezónních šaten. V území se nachází množství pohledových os, které směřují dále do města a tak na město navazují. Území je s městem dále spojeno novými pěšími přístupy. Fotbalová akademie je lineární objekt, jehož vizuelním prodloužením je kavárna. Obě hmoty protíná cyklostezka, která v území tvoří okruh. Fotbalová akademie je rozdělena na celoroční a sezónní provoz. Celý objekt je z pohledového liaporbetonu.

Area is a park with free-time sport fields including building of football academy, caffeteria and small seasonal dressing rooms. There are many axes of view in the area, which continues and connect together to the city. There are also new pedestrian ways to the area. Football academy is a linear building, which is optically connected with a caffeteria. Both buildings are crossed by the bycicle way. Football academy is devided into two parts - the year-long one and the seasonal one. The whole building is made of face liapor concrete.
Sports facilities in the context of the site
Keywords: Žabovřeské a Komínské louky; fotbalová akademie; park; kavárna; volnočasová sportovní hřiště; sezónní šatny; Žabovřeské and Komínské louky; football academy; park; caffeterie; free-time sport fields; seasonal dressing room