Návrh opatření pro strategický rozvoj značky - Gášpárová, Kristýna (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2023)
Diplomová práce se zaměřuje na rozvoj Armády České republiky jako značky a posílení jejího dobrého jména. V rámci diplomové práce budou vymezena východiska pro úspěšné zpracování teoretického rámce vhodného pro budování značky nekomerčních organizací. Analytická část bude věnována přístupům k brandingu Armády České republiky a dalších vybraných zahraničních armád. Pozornost bude věnována i dalším relevantním oblastem, majícím vliv na vnímání značek. Na základě zpracovaných analýz budou vypracovány návrhy, které posílí vnímání Armády České republiky jako moderní, inovativní a spolehlivé organizace, která bude současně atraktivním zaměstnavatelem.

The thesis focuses on the development of the Czech Republic Army as a brand and the strengthening of its reputation. Within the scope of the thesis, the foundations for the successful development of a theoretical framework suitable for building the brand of non-commercial organizations will be defined. The analytical part will be dedicated to the approaches to branding of the Czech Republic Army and other selected foreign armies. Attention will also be paid to other relevant areas that have an impact on brand perception. Based on the analyses conducted, proposals will be developed to enhance the perception of the Czech Republic Army as a modern, innovative, and reliable organization that is also an attractive employer.
Proposal for Strategic Brand Development Activities
Keywords: Značka; branding; řízení značky; rozvoj značky; identita značky; kontakt se značkou; vnímání značky; Armáda České republiky; Brand; branding; brand management; brand development; brand identity; brand experience; brand perception; Czech army