Stanovení hospodářského vývoje stavebního podniku - Diviš, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Diplomová práce na téma „stanovení ekonomického vývoje stavebního podniku“ se zaobírá vypracováním finanční analýzy konkrétního stavebního podniku na základě veřejně dostupných účetních výkazů. Je postupně zpracována elementární analýza rozvahy a výkazu zisku a ztráty, poté následně vybrané poměrové ukazatele, a nakonec souhrnné ukazatele. V závěru byla společnost zhodnocena a bylo stanoveno doporučení do budoucnosti.

This diploma thesis “Determination of the economical development of a construction company” deals with conceiving of financial analysis of a particular construction company based on publicly available financial statements. An elementary analysis of balance sheet and income statement is gradually elaborated, followed by an analysis of chosen ratio indicators and overall indicators. The conclusion is dedicated to the company’s evaluation and further recommendations for the future development.
Determination of the Economic Development of the Construction Company
Keywords: Stavební podnik; účetní výkazy; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; finanční analýza; elementární metody; poměrové ukazatele; souhrnné ukazatele; construction company; financial statements; balance sheet; profit and loss statement; financial analysis; elementary methods; ratio indicators; aggregate indicators